1. Home
  2. /
  3. Cases

Casimirschool

Inzicht geven en informatie verschaffen over de school

In de historische binnenstad van Gouda vind je de Casimirschool. Hier wordt al ruim 100 jaar kwaliteitsonderwijs gegeven volgens de Dalton methode.

De opdracht

De bestaande site was niet eenvoudig genoeg te beheren. Daarom moest er iets nieuws komen. De nieuwe site moet voorzien in een aantal mogelijkheden:

  • Inzicht geven in wat de school is en waar ze voor staat
  • Informatie verschaffing voor nieuwe en bestaande ouders
  • Eenvoudig in beheer
  • Automatiseren van inschrijving
  • E-commerce oplossing voor de verkoop van een boek
Screenshot Casimirschool
Scherm afbeelding 2023 01 13 om 11 32 09

De nieuwe site

Voor de nieuwe site hebben we alle content types geïnventariseerd en gekeken hoe we deze het beste konden ontsluiten voor de verschillende soorten bezoekers. Zowel ouders die niet bekend zijn met de school als ouders van bestaande leerlingen moeten antwoorden kunnen vinden.

De informatie is daarom gecategoriseerd om bezoekers snel naar het thema te leiden waarover informatie wordt gezocht.

Er is in de nieuwe site ook ruimte voor E-commerce toepassingen. De school heeft hiermee zijn eigen webshop voor de verkoop van onder andere het eigen boek.

Digitalisering van inschrijvingen

Het inschrijven van nieuwe leerlingen door ouders was nogal een proces. Door de grote hoeveelheid aanmeldingen ten opzichte van de beschikbare plekken leidde de aanmeldingen vaak tot frustratie bij school en nieuwe ouders. Ouders moesten op een gezet moment bellen om zich in te schrijven met overbelaste lijnen tot gevolg. Door dit proces te digitaliseren heeft iedereen gelijke kansen en is er aanzienlijk minder frustratie.

Opslag van gegevens 

Wij werken onder andere ook voor: