1. Home
  2. /
  3. Cases

Maak Gouda Duurzaam

Het platform om alle informatie over duurzaamheid en de energietransitie te vergroten.

Duurzaamheid, belangrijk en zeer actueel. In Gouda is er, na een zeer succesvol burgerinitiatief om een site op te richten, een extra stap gezet. Om betrokkenheid te vergroten is er een platform ontwikkeld om mensen te informeren, enthousiasmeren en te activeren.

Burgerparticipatie

Vanuit de overheid worden wensen en eisen gesteld aan wat gemeentes moeten bijdragen aan de energietransitie en verduurzaming. Maar, hoe bereik je mensen in jouw gemeente? Om dit voor elkaar te krijgen is het platform Maak Gouda Duurzaam ontwikkeld. Een plek waar informatie, aanbiedingen, tips, ervaringen etc. gedeeld worden.

Door de mix van informatie onder te verdelen in verschillende thematische categorieën kunnen bezoekers op een toegankelijke manier door de site navigeren.

Responsive creenshot Maak Gouda Duurzaam
Screenshot Maak Gouda Duurzaam
Screenshot Maak Gouda Duurzaam 1

Activatie

Een grote uitdaging voor gemeentes is mensen bereiken en activeren. Bij dit platform is bewust gekeken naar welke types content en wat voor inhoud mensen kan helpen om een vertaalslag te maken naar de eigen situatie.

Daarna hebben we in overleg afgestemd hoe de interactie zou moeten lopen en wat er nog meer gedaan kan worden om de activatie te bevorderen. Hieruit zijn onder andere een nieuwsbrief integratie uitgekomen.

Toegankelijkheid

Als gemeente ontkom je er niet aan om een toegankelijke website te hebben. Dit geld uiteraard ook voor dit platform. In de herbouw van het platform is hier dan ook een hoop aandacht naar gegaan. Zo hebben we gekeken naar kleurgebruik en contrast en de toegankelijkheid van tekst en beeld

Ook op zoek naar contact met jouw enthousiaste bezoekers?

Opslag van gegevens