1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Content first approach

Een content first approach bij webdesign betekent dat de nadruk ligt op de inhoud van de website voordat er wordt begonnen met het ontwerpen van de website. In plaats van te starten met het maken van wireframes en mockups van de website, wordt er eerst gekeken naar de inhoud die op de website moet komen te staan en hoe deze het beste kan worden georganiseerd.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een content first approach bij webdesign. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Het maakt het makkelijker om de structuur van de website te bepalen, omdat de inhoud als leidraad dient voor het ontwerp.
  • Het zorgt ervoor dat de website beter gericht is op de doelgroep, omdat de inhoud is afgestemd op de behoeften en interesses van de bezoekers.
  • Het kan leiden tot een betere gebruikerservaring, omdat de inhoud op de juiste manier is georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk is.
  • Het kan helpen om de website beter te laten presteren in zoekmachines, omdat de inhoud relevant en uniek is en voldoet aan de criteria van zoekmachines.

In samenvatting betekent een content first approach bij webdesign dat de inhoud van de website centraal staat in het ontwerpproces. Dit kan leiden tot een beter georganiseerde en doeltreffende website die beter aansluit bij de behoeften van de bezoekers.

Neem contact met ons op

Opslag van gegevens