Hou het veilig. Hou het snel. Update Craft naar de nieuwste versie.

Craft CMS is een krachtig content management systeem dat door veel websites wordt gebruikt. Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren om ervoor te zorgen dat het CMS veilig blijft en dat het blijft werken met de nieuwste technologieën. Een van de belangrijkste updates die een gebruiker kan uitvoeren is de update van Craft CMS 2 naar Craft CMS 3. In dit artikel zullen we uitleggen waarom het belangrijk is om deze update uit te voeren en hoe het in zijn werk gaat.

Waarom is het belangrijk om te upgraden van Craft CMS 2 naar Craft CMS 3?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om Craft CMS 2 bij te werken naar Craft CMS 3:

  1. Beveiligingsupdates: Craft CMS 3 bevat verschillende beveiligingsupdates en bugfixes die ervoor zorgen dat het CMS veiliger en stabieler is dan de vorige versie. Het is belangrijk om deze updates te installeren om ervoor te zorgen dat uw website niet kwetsbaar is voor aanvallen en veilig blijft voor gebruikers.
  2. Nieuwe functies: Craft CMS 3 bevat verschillende nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van Craft CMS 2. Deze functies kunnen de prestaties van uw website verbeteren en nieuwe mogelijkheden bieden voor het beheer van inhoud en de ontwikkeling van uw website.
  3. Ondersteuning: Craft CMS 2 is niet langer in actieve ontwikkeling en wordt niet meer ondersteund. Als er problemen optreden met uw website, kunt u geen hulp meer krijgen van het Craft CMS-team als u niet upgradet naar Craft CMS 3.

Hoe upgraden van Craft CMS 2 naar Craft CMS 3?

Het upgraden van Craft CMS 2 naar Craft CMS 3 vereist enige planning en voorbereiding, maar het proces is relatief eenvoudig.

  1. Maak een back-up van uw website: voordat u begint met het upgraden van uw CMS, moet u een back-up maken van uw website. Hierdoor kunt u uw website herstellen als er iets misgaat tijdens het upgraden.
  2. Controleer of uw server voldoet aan de systeemvereisten van Craft CMS 3: Craft CMS 3 vereist een bepaalde versie van PHP en MySQL/MariaDB. Zorg ervoor dat uw server voldoet aan deze vereisten voordat u begint met upgraden.
  3. Download en installeer Craft CMS 3: Download de nieuwste versie van Craft CMS 3 van de officiële website. Installeer vervolgens het CMS op uw server en configureer het.
  4. Migratie van inhoud: als u inhoud heeft opgeslagen in Craft CMS 2, moet u deze migreren naar Craft CMS 3. Er zijn verschillende tools en plug-ins beschikbaar om u te helpen bij deze taak. U kunt ook overwegen om een professional in te huren om u te helpen bij het migreren van uw inhoud.
  5. Testen en livegang: nadat u uw inhoud heeft gemigreerd, moet u uw website grondig testen om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Als alles goed werkt, kunt u uw website live zetten met de nieuwe versie van Craft.

Craft CMS is het enige CMS waarmee wij werken hierdoor kunnen we je ook perfect helpen bij een upgrade van Craft 2 naar Craft 3, wij zijn officieel Craft partner.

Liever niet zelf proberen, vraag een offerte aan voor jouw upgrade

Geef je voor en achternaam in.

Please enter your email so we can get in touch.

Wat is je telefoonnummer?

Heb je al een website, en zo ja, wat is je domeinnaam?

Kan je ons meer vertellen over je aanvraag?

Heb je wellicht al een briefing of een ander bestand met iets wat bijdraagt aan je aanvraag, upload het hier.