1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is een Content management systeem?

Een content management systeem (CMS) is een soort software die je kunt gebruiken om digitale inhoud te beheren, zoals teksten, afbeeldingen en video's. Een CMS biedt verschillende tools en functionaliteiten om de inhoud van een website of applicatie te bewerken, te publiceren en te organiseren.

Het gebruik van een CMS

Een CMS wordt vaak gebruikt door bedrijven, organisaties en individuen die een website of app beheren en regelmatig nieuwe inhoud willen toevoegen. Het biedt een gemakkelijke manier om de inhoud van de website bij te houden zonder dat je daarvoor specifieke technische vaardigheden nodig hebt.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten CMS-systemen beschikbaar, met verschillende functionaliteiten en niveaus van complexiteit. Sommige CMS-systemen zijn open source, wat betekent dat ze gratis te downloaden en te gebruiken zijn, terwijl andere systemen tegen een vergoeding worden aangeboden.

Wij gebruiken Craft CMS

Craft CMS is een content management systeem (CMS) dat speciaal is ontworpen voor kleine tot middelgrote websites en applicaties. Het biedt een aantal unieke functies en tools die het gemakkelijk maken om professionele en aantrekkelijke websites te bouwen en te beheren.

Meer informatie over Craft CMS?

Opslag van gegevens 

Wij werken onder andere voor: