1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is een Canonical URL

Een canonical URL is een manier om aan te geven welke pagina de voorkeurspagina is voor zoekmachines als er meerdere versies van een pagina bestaan. De canonical URL wordt aangegeven met een "rel=canonical" tag in de HTML-code van de pagina. Deze tag verwijst naar de originele bron van de inhoud, waardoor zoekmachines weten welke pagina de voorkeur moet krijgen in de zoekresultaten.

Canonical URL en SEO

Het gebruik van een canonical URL kan positieve effecten hebben op SEO-resultaten omdat het zoekmachines helpt bij het bepalen van de meest relevante pagina voor een zoekopdracht. Dit kan leiden tot een hoger ranking voor de voorkeurspagina in de zoekresultaten, wat kan resulteren in meer verkeer en mogelijk ook meer conversie.

Het is belangrijk om te weten dat canonical URLs alleen worden gebruikt als aanwijzing voor zoekmachines. Ze zorgen er niet voor dat zoekmachines verkeer van duplicaten naar de voorkeurspagina sturen. Als u verkeer van duplicaten wilt verwijderen, kunt u gebruik maken van 301-omleidingen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat meerdere pagina's dezelfde canonical URL kunnen hebben, maar dat zoekmachines de inhoud op deze pagina's wel als uniek beschouwen als de inhoud verschilt.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Opslag van gegevens