1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is domainrating?

Domainrating is een cijfer dat aangeeft hoeveel autoriteit een bepaalde website heeft. Het wordt vaak gebruikt door zoekmachine optimalisatie (SEO) experts om te bepalen hoe goed een website presteert in zoekmachines. Het cijfer varieert van 1 tot 100, waarbij een hoger cijfer aangeeft dat een website meer autoriteit heeft.

Hoe wordt domainrating bepaald

Er zijn verschillende factoren die worden meegenomen in de bepaling van een domainrating, zoals het aantal inkomende links naar een website, de kwaliteit van die links, de autoriteit van de websites die naar de website linken, en hoeveel verkeer de website ontvangt.

Goed voor SEO prestaties maar niet alles bepalend.

Een hoge domainrating kan positieve gevolgen hebben voor de SEO-prestaties van een website. Zoekmachines zoals Google geven websites met een hoge domainrating vaak een hogere positie in de zoekresultaten, omdat ze worden beschouwd als een betrouwbare en relevante bron van informatie. Echter, een hoge domainrating garandeert niet automatisch een hoge zoekmachine ranking, andere factoren zoals de inhoud van de website, de technische SEO en de gebruiksvriendelijkheid spelen hier ook een belangrijke rol in.

In het algemeen, een hoge domainrating is een goede indicatie van de gezonde staat van een website en kan helpen bij het verbeteren van de SEO-prestaties. Maar er zijn andere factoren die van grotere invloed kunnen zijn op de zoekmachine ranking.

Een keertje sparren over jouw domainrating?

Opslag van gegevens 

Wij werken onder andere voor