Hou het veiliger. Hou het sneller. Update Craft 3 naar 4.

Als je deze pagina hebt gevonden, betekent dit waarschijnlijk dat je al bekend bent met Craft CMS en dat je een upgrade van versie 2 naar versie 3 hebt uitgevoerd. Nu ben je klaar voor de volgende stap: een upgrade naar Craft 4. In deze gids zullen we je door het proces van de upgrade begeleiden en je laten zien wat je kunt verwachten.

Waarom is het belangrijk om van Craft CMS 3 naar Craft CMS 4 te upgraden?

Voordat we beginnen, is het belangrijk op te merken dat de upgrade van Craft 3 naar Craft 4 relatief eenvoudig is. Er zijn echter wel enkele belangrijke veranderingen die je moet weten, vooral als je al een upgrade van versie 2 naar 3 hebt uitgevoerd.

Twig-sjabloonengine

Een van de belangrijkste veranderingen in Craft 4 is de nieuwe Twig-sjabloonengine, Twig 3. Dit betekent dat sommige van je sjablonen moeten worden bijgewerkt om te werken met de nieuwe engine. Als je echter al een upgrade van versie 2 naar 3 hebt uitgevoerd, heb je waarschijnlijk al veel van de veranderingen die nodig zijn om je sjablonen te updaten, onder de knie.

Waar je op moet letten

Een ander belangrijk ding om op te merken is dat de database-migratie van Craft 3 naar Craft 4 relatief snel en eenvoudig is. Als je al een upgrade van versie 2 naar 3 hebt uitgevoerd, dan heb je waarschijnlijk al geleerd hoe je de migratie moet uitvoeren en wat erbij betrokken is.

Hou er wel rekening mee dat bij de upgrade naar Craft 4 er enkele veranderingen zijn in de manier waarop plugins werken. Sommige plugins kunnen bijvoorbeeld niet meer werken met Craft 4 omdat ze niet compatibel zijn met de nieuwe versie. Het is daarom belangrijk om vooraf te controleren of al je benodigde plugins compatibel zijn met Craft 4 voordat je de upgrade uitvoert.

Craft CMS is het enige CMS waarmee wij werken hierdoor kunnen we je ook perfect helpen bij een upgrade van Craft 3 naar Craft 4, wij zijn officieel Craft partner.

Liever niet zelf proberen, vraag een offerte aan voor jouw upgrade naar Craft 4

Geef je voor en achternaam in.

Please enter your email so we can get in touch.

Wat is je telefoonnummer?

Heb je al een website, en zo ja, wat is je domeinnaam?

Kan je ons meer vertellen over je aanvraag?

Heb je wellicht al een briefing of een ander bestand met iets wat bijdraagt aan je aanvraag, upload het hier.