1. Home
  2. /
  3. Blog

Webdesign trends voor 2023

Geplaatst op 3 januari 2023, door Nils Alma

Zo aan het begin van het jaar geven we je een korte inkijk in wat wij verwachten van komend jaar op het vlak van webdesign. Belangrijke thema's binnen webdesign zullen ook in 2023 onder andere gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit zijn. Er zal een grotere nadruk komen te liggen op het creëren van een soepel en consistent navigatiepad voor de gebruiker, zodat deze gemakkelijk de benodigde informatie kan vinden. Ook zal er meer aandacht besteed worden aan de laadtijd van de website, omdat gebruikers steeds minder geduld hebben voor traag ladende pagina's.

Gebruikservaring

In 2023 zal er ook een groeiende trend zijn in het gebruik van micro-interacties, zoals animaties en opvallende knoppen, om de aandacht van de gebruiker te trekken. In 2023 zal er ook meer aandacht zijn voor de toegankelijkheid van de website. Denk hierbij aan mensen met een visuele (of andere beperking die op een voor hen intuïtieve manier door een site kunnen navigeren.

Websites zijn tegenwoordig de voordeur van elk bedrijf en het is belangrijk dat deze up-to-date en gebruiksvriendelijk zijn. In 2023 zullen we zien dat de focus op webdesign zich zal richten op een aantal belangrijke trends die zorgen voor een soepele gebruikerservaring.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de belangrijkste trends in webdesign voor 2023 is gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers verwachten dat websites gemakkelijk te navigeren zijn, zodat ze snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Dit betekent dat er meer aandacht zal zijn voor het creëren van een consistent navigatiepad door de website.

Daarnaast zullen er meer interactieve elementen zoals knoppen en micro-interacties worden gebruikt om de aandacht van de gebruiker te trekken en hen te helpen de benodigde informatie te vinden.

Toegankelijkheid

Een andere belangrijke trend in webdesign voor 2023 is toegankelijkheid. Dit betekent dat websites zullen worden ontworpen zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun capaciteiten. Dit kan betekenen dat er meer aandacht zal zijn voor grotere tekst, kleurcontrasten en heldere iconen. Dit zorgt ervoor dat de website toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking of een beperkte motoriek.

Laadsnelheid

Een derde trend die we in 2023 zullen zien is de nadruk op laadsnelheid. Gebruikers verwachten dat een website snel geladen wordt en zullen niet langer wachten op traag ladende pagina's. Bedrijven zullen daarom investeren in snellere servers en technologieën zoals caching om ervoor te zorgen dat hun website snel laadt.

Als uw bedrijf een website heeft, is het belangrijk om te zorgen dat deze voldoet aan deze trends. Door te investeren in een gebruiksvriendelijke, toegankelijke en snel ladende website, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf opvalt en dat uw gebruikers tevreden zijn.

Wil je advies over jouw website en hoe we deze klaar kunnen maken voor de komende jaren?

Opslag van gegevens 

Wij werken onder andere voor: