1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Customer journey en persona's

De customer journey en persona's zijn twee belangrijke concepten binnen de marketing die kunnen worden gebruikt om het gedrag van klanten te begrijpen en hun ervaringen te verbeteren.

Customer journey

De customer journey is de reis die een klant maakt vanaf het eerste contact met een bedrijf tot aan de aankoop en het gebruik van het product of de dienst. Dit kan worden onderverdeeld in verschillende stappen, zoals het bewustzijn van het product, de overweging, de aankoop en het gebruik. Door de customer journey in kaart te brengen, kan een bedrijf beter begrijpen hoe klanten hun product of dienst ervaren en welke verbeteringen kunnen worden aangebracht om deze ervaring te verbeteren.

Persona's

Persona's zijn fictieve representaties van klantsegmenten die worden gebruikt om inzicht te krijgen in hun behoeften, voorkeuren en gedrag. Persona's worden ontwikkeld op basis van onderzoek naar echte klanten en kunnen bijvoorbeeld informatie bevatten over de demografische kenmerken van klanten, hun interesses, hun uitdagingen en hun doelen. Door persona's te gebruiken, kan een bedrijf zich richten op de behoeften van specifieke klantsegmenten en hun ervaringen beter afstemmen op hun verwachtingen.

Samen gebruiken

Door de customer journey en persona's samen te gebruiken, kunnen bedrijven een holistisch beeld krijgen van de ervaringen van hun klanten. Door te begrijpen hoe verschillende klantsegmenten hun reis ervaren, kunnen bedrijven de ervaringen van hun klanten verbeteren en beter inspelen op hun behoeften en verwachtingen. Zo kunnen bedrijven hun producten en diensten beter afstemmen op de vraag.

Een goede relatie begint
met een goed gesprek

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen, of wil je gewoon eens kennis maken?

Neem contact op met nils&paul

Wij werken onder andere samen met: