1. Home
  2. /
  3. Blog

Het ontwerpen van een succesvolle landingspagina

Geplaatst op 10 maart 2023, door Nils Alma

Een landingspagina is een belangrijk onderdeel van elke website. Het is de eerste pagina die een bezoeker ziet nadat hij of zij op een advertentie of een link heeft geklikt. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker te overtuigen om een bepaalde actie uit te voeren, zoals het invullen van een formulier of het kopen van een product.

Stap 1: Bepaal het doel van de landingspagina

Een goede landingspagina kan het verschil maken tussen succes en falen van een online marketingcampagne. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een succesvolle landingspagina kunt ontwerpen.

Voordat je begint met het ontwerpen van een landingspagina, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van de pagina is. Wil je dat bezoekers een formulier invullen om zich aan te melden voor een nieuwsbrief? Wil je dat ze een product kopen? Of wil je dat ze contact opnemen voor meer informatie?

Het doel van de landingspagina bepaalt de inhoud en de call-to-action van de pagina. Het is belangrijk om dit doel duidelijk te communiceren aan de bezoeker.

Stap 2: Identificeer de doelgroep

Voordat je begint met het ontwerpen van de landingspagina, is het belangrijk om te weten voor wie je de pagina ontwerpt. Wie is de doelgroep en wat zijn hun behoeften en wensen?

Het is belangrijk om de doelgroep te kennen, zodat je de pagina op de juiste manier kunt ontwerpen. De inhoud, de call-to-action en het ontwerp moeten aansluiten bij de behoeften en wensen van de doelgroep.

Stap 3: Schrijf de inhoud

De inhoud van de landingspagina is erg belangrijk. Het moet de bezoeker overtuigen om een bepaalde actie uit te voeren. De inhoud moet dus duidelijk en overtuigend zijn.

Het is belangrijk om de voordelen van het aanbod te benadrukken en de bezoeker te laten zien waarom hij of zij het aanbod niet kan missen. Zorg ervoor dat de inhoud kort en bondig is en dat er geen overbodige informatie op de pagina staat.

Stap 4: Ontwerp de pagina

Het ontwerp van de landingspagina is net zo belangrijk als de inhoud. Het ontwerp moet de aandacht van de bezoeker trekken en hem of haar overtuigen om een bepaalde actie uit te voeren.

Zorg ervoor dat het ontwerp aansluit bij de doelgroep en het doel van de pagina. Gebruik kleuren die passen bij de huisstijl van het bedrijf en zorg ervoor dat de call-to-action opvalt.

Stap 5: Voeg een call-to-action toe

Een call-to-action is een knop of een link die de bezoeker aanspoort om een bepaalde actie uit te voeren. Het is belangrijk om een duidelijke call-to-action toe te voegen die aansluit bij het doel van de pagina.

De call-to-action moet opvallen en duidelijk aangeven wat de bezoeker moet doen

Hier is onze call to action ;-)

Opslag van gegevens 

Wij werken ook voor: