1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is Laravel?

Laravel is een open-source PHP web framework dat is ontwikkeld om webontwikkeling eenvoudiger en efficiënter te maken. Het biedt een aantal krachtige functionaliteiten en tools voor het ontwikkelen van professionele webapplicaties, waaronder routing, middleware, controllers, ORM (Object-Relational Mapping), enzovoort.

Laravel is gebaseerd op de Model-View-Controller (MVC) architectuur, die de scheiding van de logica van de presentatie en de gegevens in een webapplicatie bevordert. Dit maakt het gemakkelijker om code te onderhouden en te updaten.

Een van de kenmerken van Laravel is dat het een rijke set inbegrepen van facades, helperfuncties en bibliotheken biedt die de ontwikkeling van webapplicaties sneller en eenvoudiger maken. Bijvoorbeeld, Laravel biedt een ingebouwde ORM genaamd Eloquent, die de interactie tussen de applicatie en de database vergemakkelijkt, en een ingebouwde queue runner die kan worden geconfigureerd om taken uit te voeren die zijn opgeslagen in een wachtrij.

Laravel wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van professionele webapplicaties zoals e-commerce sites, CRM systemen, content management systemen en andere soorten webapplicaties. Het is gemakkelijk te leren voor ontwikkelaars die al bekend zijn met PHP en biedt een efficiënte manier om webapplicaties te ontwikkelen.

In samenvatting is Laravel een krachtige en veelgebruikte PHP framework voor webontwikkeling die ontwikkelaars helpt om professionele webapplicaties te ontwikkelen met behulp van inbegrepen tools en functionaliteiten, zoals routing, ORM, en een queue runner.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Opslag van gegevens