1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is het slotje bij je domeinnaam?

HTTPS is een afkorting voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het is een protocol voor het verzenden van gegevens op het internet dat gebruikmaakt van beveiliging om de gegevens te beschermen tegen ongewenste toegang. HTTPS wordt voornamelijk gebruikt voor het verzenden van gegevens die vertrouwelijk of persoonlijk zijn, zoals wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie.

Beveiligd

Als je een slotje in de URL-balk van een webbrowser ziet wanneer je naar een website surft, betekent dit dat de website is beveiligd met HTTPS. Dit geeft aan dat de gegevens die je verzendt naar de website of ontvangt van de website, zijn beveiligd met een encryptieproces om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen worden gelezen door onbevoegde gebruikers.

Het gebruik van HTTPS is belangrijk voor de beveiliging van je online activiteiten en het beschermen van je persoonlijke gegevens. Steeds meer websites maken gebruik van HTTPS om de beveiliging van hun gebruikers te verhogen. Als je online aankopen doet of persoonlijke gegevens invoert op een website, is het aanbevolen om te controleren of de website beveiligd is met HTTPS voordat je verder gaat.

Opslag van gegevens