1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat doet een queue runner?

Een queue runner is een programma dat wordt gebruikt om taken uit te voeren die zijn opgeslagen in een wachtrij (queue). Een wachtrij is een lijst van taken die op een bepaald moment moeten worden uitgevoerd. Deze taken worden op een specifieke volgorde toegevoegd aan de wachtrij en de queue runner haalt deze taken op een eerste-in, eerste-uit (FIFO) basis af.

Queue runners worden vaak gebruikt in combinatie met een achtergrondtaak (background task) systeem, waarmee taken kunnen worden uitgevoerd zonder dat de gebruiker hoeft te wachten op de voltooiing van de taak. Dit maakt het systeem efficiënter en sneller. Bijvoorbeeld een e-mail versturen, dat kan in de achtergrond gebeuren zonder dat de gebruiker hoeft te wachten totdat de e-mail is verstuurd.

Queue runners en Laravel

Een voorbeeld van een technologie die gebruik maakt van queue runners is Laravel, een PHP framework. Laravel biedt een gebouwde queue runner die kan worden geconfigureerd om taken uit te voeren die zijn opgeslagen in een wachtrij. Deze taken kunnen bijvoorbeeld het verwerken van formulieren, het versturen van e-mails of het verwerken van grote hoeveelheden gegevens zijn.

Het gebruik

Om een queue runner te gebruiken, moet deze eerst worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Hierna kan de queue runner worden gestart en zal deze de taken automatisch uitvoeren die zijn opgeslagen in de wachtrij.

Meer weten over wat wij doen met welke technieken? Kijk ook eens bij:

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Opslag van gegevens 

Wij werken ook voor: