1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is CSS?

CSS is een afkorting voor Cascading Style Sheets en is een programmeertaal die wordt gebruikt om de stijl en het uiterlijk van een webpagina te bepalen. Met CSS kunt u bijvoorbeeld bepalen hoe teksten worden opgemaakt, welke kleuren worden gebruikt, hoe afbeeldingen worden weergegeven en hoe de layout van de pagina eruitziet.

Een stijlvolle website

CSS maakt het mogelijk om de stijl van een hele website te beheren door stijlregels op te nemen in één bestand, in plaats van stijlregels toe te voegen aan elke afzonderlijke webpagina. Dit maakt het gemakkelijker om de stijl van een website te wijzigen of aan te passen, omdat u alleen het CSS-bestand hoeft aan te passen in plaats van elke webpagina afzonderlijk.

Look and feel

CSS wordt vaak gebruikt in combinatie met HTML, dat wordt gebruikt om de structuur van de webpagina op te bouwen. Wanneer een webbrowser een webpagina opvraagt, gebruikt hij zowel de HTML- als de CSS-code om de pagina te renderen en te tonen op het scherm van de gebruiker.

CSS is een belangrijk onderdeel van het World Wide Web en wordt gebruikt door bijna alle websites om het uiterlijk en de stijl van de pagina's te bepalen. Het is een krachtig hulpmiddel voor webontwikkelaars om de look and feel van een website te beheren en aan te passen.