1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Wat is HTML?

HTML is een afkorting voor HyperText Markup Language en is een programmeertaal die wordt gebruikt om webpagina's te maken. HTML maakt gebruik van tags om de structuur van de webpagina op te bouwen en om content, zoals tekst, afbeeldingen en video's, toe te voegen.

HTML en het web

HTML is een van de belangrijkste componenten van het World Wide Web en wordt gebruikt om de layout en structuur van een webpagina te bepalen. Wanneer een webbrowser een webpagina opvraagt, wordt de HTML-code gebruikt om de pagina te renderen en te tonen op het scherm van de gebruiker.

HTML als start

HTML is ook een van de eenvoudigste programmeertalen om te leren, en het is een goed startpunt voor mensen die willen leren hoe ze webpagina's kunnen maken. Veel mensen die webontwikkelaar willen worden, beginnen met het leren van HTML en CSS voordat ze andere, meer geavanceerde programmeertalen leren.