1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

H2, wat is het en wat doet het?

H2-tags zijn header-tags die worden gebruikt om subkoppen op een webpagina te definiëren. Ze worden gebruikt om de inhoud van een pagina te structureren en te organiseren en helpen lezers snel te begrijpen waar een specifiek deel van de pagina over gaat.

Hieronder volgen enkele redenen waarom het belangrijk is om H2-tags te gebruiken in uw webdesign:

  1. Verbeterde leesbaarheid: H2-tags verbeteren de leesbaarheid van een webpagina doordat ze helpen om de inhoud te structureren en te organiseren. Door subkoppen te gebruiken, kunnen lezers snel door de inhoud navigeren en de informatie vinden die ze nodig hebben.
  2. SEO: H2-tags zijn belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie (SEO). Zoekmachines gebruiken de H2-tag om de inhoud van een pagina te begrijpen en te indexeren. Door de juiste zoekwoorden en relevante inhoud in de H2-tag te gebruiken, kunt u de relevantie van uw pagina voor deze zoekwoorden versterken en uw positie in de zoekresultaten verbeteren.
  3. Structurering van de inhoud: Door H2-tags te gebruiken, kunt u de inhoud van een pagina beter structureren en organiseren. Hierdoor kunnen lezers snel een idee krijgen van de algemene structuur van de pagina en zich gemakkelijker oriënteren.
  4. Toegankelijkheid: Het gebruik van H2-tags is ook belangrijk voor de toegankelijkheid van uw website. Screenreaders en andere hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking gebruiken H2-tags om de inhoud van de pagina voor te lezen en te structureren. Door de H2-tag op de juiste manier te gebruiken, kunnen ook mensen met een visuele beperking beter de inhoud begrijpen.

Meer weten over H2 tags?

Opslag van gegevens 

Wij werken ondere andere ook voor: