1. Home
 2. /
 3. Blog

Van Woocommerce naar Craft Commerce

Geplaatst op 21 september 2023, door Nils Alma

Als het gaat om het runnen van een succesvolle online winkel, is de keuze van het e-commerceplatform van cruciaal belang. Voor veel ondernemers begint de reis met WooCommerce, een populaire plugin voor WordPress. WooCommerce biedt tal van functionaliteiten en is gebruiksvriendelijk, maar naarmate uw bedrijf groeit, kunnen de beperkingen zichtbaar worden. Dat is waar Craft Commerce in beeld komt. We vertellen je dan ook graag waarom je zou moeten overwegen om over te stappen van WooCommerce naar Craft Commerce en hoe deze overstap je e-commerce-onderneming naar nieuwe hoogten brengt.

Shop open sign

Waarom een Overstap Overwegen?

Laten we eerst de redenen bekijken waarom veel ondernemers beginnen met WooCommerce en waarom het soms niet langer aan hun behoeften voldoet.

 • Eenvoudige Start: WooCommerce is een geweldige keuze voor beginners omdat het gemakkelijk te installeren en te gebruiken is, vooral als je al bekend bent met WordPress.
 • Beschikbaarheid van Plug-ins en Thema's: WooCommerce heeft een breed scala aan plug-ins en thema's waarmee je jouw webshop kunt aanpassen en uitbreiden.
 • Lage Kosten: Het is betaalbaar en biedt veel waar voor je geld, vooral als je begint met een klein budget.
 • Community Support: Er is een actieve gebruikersgemeenschap die je kan helpen bij problemen en vragen.

Hoewel dit zeker voordelen zijn, kunnen er beperkingen optreden naarmate je bedrijf groeit en je meer geavanceerde functies en schaalbaarheid nodig hebt.

Flexibiliteit en Aanpasbaarheid
Schaalbaar
Veilig

Waarom Craft Commerce?

 • Flexibiliteit en Aanpasbaarheid: Craft Commerce biedt ongeëvenaarde flexibiliteit in termen van ontwerp en functionaliteit. U kunt uw e-commerce website volledig aanpassen aan uw behoeften zonder beperkingen.
 • Krachtige Gegevensbeheer: Met Craft Commerce kunt u complexe productgegevens beheren, zoals meerdere varianten, productrelaties en meer, met gemak.
 • Schaalbaarheid: Terwijl WooCommerce soms moeite kan hebben om grote aantallen producten en bezoekers te verwerken, is Craft Commerce gebouwd met schaalbaarheid in gedachten. Het kan meegroeien met uw bedrijf zonder prestatieproblemen.
 • Veiligheid: Craft Commerce heeft uitgebreide ingebouwde beveiligingsfuncties om de gegevens van uw klanten te beschermen.
 • Community en Ondersteuning: Hoewel Craft Commerce een kleinere gemeenschap heeft dan WooCommerce, is de ondersteuning en documentatie van hoge kwaliteit.
Craftcommerce

Is Craft commerce geschikt voor mij?

Het overstappen van WooCommerce naar Craft Commerce kan een slimme zet zijn voor e-commerceondernemers die streven naar meer flexibiliteit, schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Het kan een uitdaging zijn, maar met de juiste planning en ondersteuning gaat het je helpen je online winkel naar nieuwe hoogten te brengen. Craft Commerce biedt een solide basis voor het laten groeien van e-commercebedrijven en het bieden van een uitstekende klantervaring. Overweeg je behoeften en doelen bij het nemen van de beslissing om over te stappengoed. Wat mis ik nu? Waar wil ik met mijn webshop naartoe groeien, dergelijke vragen zijn daarbij van belang.