Betere flexibiliteit, betere veiligheid, betere schaalbaarheid. Dáárom Craft CMS.

Toen wij begonnen met het bouwen van websites, leek het een logische keuze dit in WordPress te doen. Het was gratis, er waren veel plugins voor, en het werkte.
Althans, dat dachten we. Toen na een aantal maanden de eerste upgrades moesten worden geïnstalleerd, begon de ellende. We houden niet van ellende, dus opzoek naar iets beters.

Gezocht, gevonden

Juist op dat moment lanceerde een Amerikaans bedrijf, Pixel & Tonic, bekend van een groot aantal veelgebruikte plugins voor het ExpressionEngine CMS, de bêta-versie van een nieuw CMS, Blocks. Blocks werd Craft CMS, en we waren op slag verliefd. Vanaf dat moment hebben we niets anders meer gebruikt.

Maar waarom dan Craft?

 1. Support
  Het heeft nog nooit langer dan een dag geduurd voordat we antwoord kregen op een vraag over Craft CMS. De makers van het CMS zijn meer dan bereid je bij te staan bij vragen. Daarnaast is er een grote online gemeenschap Craft-collega's die het leuk vinden je te helpen.
 2. Compleet, zonder plugins
  Waar plugins de achilleshiel zijn van veel CMS'en, vooral op het gebied van veiligheid, heb je in Craft in essentie geen plugins nodig. Natuurlijk, er zijn er best veel, maar de meeste functionaliteit zit standaard in Craft. Meertaligheid bijvoorbeeld, waarvoor je je in andere systemen in allerlei bochten moet wringen, zit diep geworteld in Craft. Het automatisch schalen of uitsnijden van afbeeldingen, het gebruik van cache om je site sneller te maken of een goed rechtensysteem om de toegang van de beheerders te beperken? Allemaal standaard.
 3. Een flexibele contentstructuur
  Craft bepaalt niet voor je hoe je je content inricht. Dat mag je zelf doen. Die flexibiliteit geeft ons de mogelijkheid het CMS in te richten naar de technische skills van onze klanten, en zorgt ervoor dat je dingen niet op drie plekken tegelijk hoeft te wijzigen.
 4. Gemakkelijk uitbreidbaar
  Als je iets wilt dat Craft niet standaard kan, dan is het hele systeem zo ingericht dat uitbreiding ervan geen hogere wiskunde is. Dat maakt dat we hele webapplicaties kunnen bouwen met Craft CMS als basis. En nu we het toch over de basis hebben ... Craft is gebouwd op het Yii-framework, een solide framework dat bekend staat om zijn schaalbaarheid.
 5. Bouwen versus aanpassen
  Er is een wezenlijk verschil tussen het bouwen van een website, en het kopen en aanpassen van een standaard theme. Met Craft beginnen we elke site als een wit vel papier, en kunnen we precies datgene bouwen wat we nodig hebben. En dat vinden we fijner dan het aanpassen van andermans werk.
 6. Gebruiksgemak
  Natuurlijk leggen we onze klanten uit hoe ze Craft moeten gebruiken. Maar, veel dingen spreken voor zich. Het beheergedeelte van Craft is clean en overzichtelijk, en laat je je volledig concentreren op de content die je maakt.

Nieuwsgierig hoe Craft jouw werk leuker en makkelijker kan maken?

Opslag van gegevens