Eenvoudiger, sneller, flexibeler, veiliger.

Als je op deze pagina bent beland, ben je waarschijnlijk op zoek naar een beter CMS voor je website. En we hebben goed nieuws voor je: Craft CMS kan een geweldige optie zijn voor jouw website!

Waarom migreren naar Craft CMS?

WordPress is een zeer populair CMS en heeft veel voordelen. Het heeft echter ook een aantal nadelen. Als je merkt dat je tegen deze beperkingen aanloopt, is het misschien tijd om te overwegen om over te stappen naar Craft CMS.

Hier zijn enkele redenen waarom mensen overstappen naar Craft CMS:

 1. Eenvoudiger en sneller: Craft CMS is eenvoudiger te gebruiken dan WordPress en biedt een intuïtieve interface. Dit maakt het gemakkelijker om content te beheren en updates door te voeren.
 2. Flexibiliteit: Craft CMS biedt meer flexibiliteit dan WordPress. Je hebt meer controle over hoe de content op je site wordt weergegeven en hoe deze wordt opgeslagen.
 3. Snelheid en prestaties: Craft CMS is ontworpen om sneller te zijn dan WordPress en biedt betere prestaties, waardoor je site sneller laadt en beter presteert in zoekresultaten.
 4. Veiligheid: Craft CMS is veiliger dan WordPress en heeft minder kwetsbaarheden voor beveiligingslekken. Dit betekent dat je minder risico loopt op hackers en andere cyberdreigingen.

Hoe werkt de migratie naar Craft CMS?

Als je besluit om over te stappen naar Craft CMS, is het belangrijk om te weten hoe het migratieproces werkt. Hier zijn de stappen die wij nemen als we een migratie naar Craft doen:

 1. Het begint met het maken een back-up van je WordPress-website. Mocht er onverhoopt iets mis gaan in de migratie dan hebben we nog een back-up van je huidige website.
 2. Daarna analyseren we de WordPress-website om een lijst te maken van alle inhoud die moet worden gemigreerd. Dit omvat alle pagina's, berichten, categorieën, tags, afbeeldingen, media-inhoud, enz.
 3. Na de analyse maken we aangepaste secties en velden in Craft CMS die overeenkomen met de metadata van WordPress. Dit helpt ervoor te zorgen dat alle gegevens behouden blijven tijdens het migratieproces.
 4. Op onze lokale server Installeren we een exemplaar van Craft CMS om alle inhoud van de WordPress-website in te importeren.
 5. Als alle content is overgezet maken we de sjablonen voor de website opnieuw in Craft CMS. Dit omvat het maken van sjablonen voor pagina's, berichten, categorieën, tags en andere inhoud die we hebben gemigreerd. Mits nodig, misschien passen we het ontwerp wel helemaal aan.
 6. Na het overzetten van de content en het aanmaken van de nieuwe templates/ sjablonen kijken we naar de bestaande URL's. De URL's en verwijzingen in de oude site worden overgenomen zodat bezoekers geen foutmeldingen krijgen.
 7. Eigenlijk is nu alles klaar, we testen de site nogmaals, daarna gaat deze naar de live server en is deze ook voor reguliere bezoekers te zien.

Het beheer gaat vanaf dat moment via de nieuwe Craft installatie.

Regel de overstap naar Craft eenvoudig via ons, vul het formulier in:

Opslag van gegevens