1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

H1, wat is het en wat doet het?

H1-tags zijn de belangrijkste header-tags die worden gebruikt om de hoofdkop van een webpagina te definiëren. Het is de eerste en meest prominente kop op de pagina en daarom is het belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken in webdesign.

Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om H1-tags te gebruiken op uw website:

  1. Verbeterde leesbaarheid: Door een duidelijke en relevante H1-tag te gebruiken, kunnen bezoekers snel zien waar de pagina over gaat en zich beter oriënteren op de inhoud van de pagina. Dit draagt bij aan een betere leesbaarheid en een verbeterde gebruikerservaring.
  2. SEO: Zoekmachines hechten veel belang aan de H1-tag omdat het de belangrijkste kop van de pagina is. Door de juiste zoekwoorden en relevante inhoud in de H1-tag te gebruiken, kunt u de relevantie van uw pagina voor deze zoekwoorden versterken en uw positie in de zoekresultaten verbeteren.
  3. Structurering van de inhoud: Door de H1-tag te gebruiken, kan de inhoud van de pagina beter worden gestructureerd. Het gebruik van de H1-tag helpt om de algemene onderwerpen en inhoud van de pagina te identificeren en geeft aan waar de belangrijkste informatie te vinden is.
  4. Toegankelijkheid: Het gebruik van H1-tags is ook belangrijk voor de toegankelijkheid van uw website. Screenreaders en andere hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking gebruiken H1-tags om de inhoud van de pagina voor te lezen en te structureren. Door de H1-tag op de juiste manier te gebruiken, kunnen ook mensen met een visuele beperking beter de inhoud begrijpen.

Meer weten over H1 tags, of een andere vraag?

Opslag van gegevens 

Wij werken ondere andere ook voor: