1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

User experience (UX)

User experience (UX) is een belangrijk aspect van webdesign omdat het bepaalt hoe gemakkelijk en aangenaam bezoekers met een website kunnen omgaan. Een goede UX kan leiden tot tevreden bezoekers en een hogere conversieratio, terwijl een slechte UX kan leiden tot afhakeling en een slechte reputatie voor het bedrijf.

Verschillende aspecten

Er zijn verschillende aspecten van UX waar rekening mee gehouden moet worden bij het ontwerpen van een moderne corporate website. Hieronder staan enkele van de belangrijkste:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Het is belangrijk dat de website gemakkelijk te navigeren is en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan bereikt worden door duidelijke en logische navigatie structuur te gebruiken en consistente opmaak en lay-out toe te passen.
  • Responsiviteit: De website moet goed werken op verschillende soorten apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Dit betekent dat de lay-out en de opmaak van de website aangepast moeten worden aan het schermformaat van het apparaat waarop het wordt weergegeven.
  • Laadtijd: Een snel ladende website is belangrijk voor een goede UX. Langzame websites kunnen frustrerend zijn voor bezoekers en kunnen ervoor zorgen dat ze afhaken. Het is daarom belangrijk om de laadtijd van de website te optimaliseren door bijvoorbeeld beelden en andere media te comprimeren en onnodige code te verwijderen.

Neem contact met ons op

Opslag van gegevens