1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Lazy loading

Wat is Lazy loading?

Lazy loading is een techniek die wordt gebruikt om het laden van webpagina's te verbeteren. In het geval van lazy loading worden bepaalde elementen op een pagina, zoals afbeeldingen en videos, pas geladen wanneer ze nodig zijn. Dit betekent dat alleen de content die zichtbaar is op het scherm wordt geladen wanneer een pagina wordt geopend, en de overige content wordt geladen wanneer de gebruiker naar beneden scrolt en deze elementen in het zicht komen.

Alleen noodzakelijke content direct laden

Door het gebruik van lazy loading kan het laden van een pagina sneller en efficiënter verlopen, omdat alleen de noodzakelijke content wordt geladen en niet de hele pagina in één keer. Dit kan vooral nuttig zijn bij pagina's met veel afbeeldingen en video's, die veel bandbreedte en tijd kunnen vergen om te laden.

Hoe het wordt gebruikt

Lazy loading wordt vaak gebruikt in combinatie met andere technieken voor het optimaliseren van webpagina's, zoals caching en minificatie van code. Het kan worden toegepast met behulp van JavaScript-bibliotheken en -frameworks, of met behulp van HTML5-attributen zoals loading="lazy".

Neem contact op voor meer informatie

Opslag van gegevens