1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Caching op websites

Caching is een techniek die wordt gebruikt om het laden van webpagina's te versnellen door het opslaan van bepaalde gegevens in de tijdelijke opslag van een computer of apparaat. Wanneer een gebruiker een pagina opent, wordt de inhoud van de pagina opgeslagen in de cache, zodat deze snel opnieuw kan worden geladen wanneer de gebruiker de pagina opnieuw opent of wanneer een andere gebruiker dezelfde pagina opent.

Wat levert het op?

Door het gebruik van caching hoeft de pagina niet opnieuw te worden geladen vanaf de server waar de website is gehost. Dit kan het laden van de pagina aanzienlijk versnellen. Caching kan ook helpen om de belasting op de server te verminderen, omdat minder verkeer naar de server hoeft te worden gestuurd voor het laden van pagina's.

Soorten caching

Er zijn verschillende soorten caching die kunnen worden gebruikt op een website, zoals browser caching, server caching en CDN caching. De keuze van de juiste caching-techniek hangt af van de specifieke behoeften van de website en de gebruikte webtechnologieën.

Wij gebruiken voor het goed managen van de caching de Blitz plugin

Toe aan advies over caching en benieuwd wat het jou kan opleveren?

Opslag van gegevens