Yii is een open source PHP-framework dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van webapplicaties. Het staat bekend om zijn snelheid en efficiëntie, en het wordt veel gebruikt voor het bouwen van grote, complexe webapplicaties.

Hoe het werkt

Yii werkt door middel van een model-view-controller (MVC) architectuur, wat betekent dat het de logica van de applicatie scheidt van de presentatie ervan. Dit maakt het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen in de toepassing zonder dat je de hele code opnieuw hoeft te schrijven.

Handige functies

Yii biedt ook een aantal handige functies voor het ontwikkelen van webapplicaties, zoals een ingebouwde ORM-laag (object-relational mapping) voor het gemakkelijk toegang krijgen tot de database, een ingebouwde authenticatie- en autorisatie-systeem en ondersteuning voor verschillende caching-technieken.

In het kort is Yii een krachtig en efficiënt PHP-framework dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van webapplicaties. Het biedt een aantal handige functies en gebruikt de MVC-architectuur om de code eenvoudiger te maken en te onderhouden.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen maken?

Opslag van gegevens