1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Snellere website, tips en tricks

Het is belangrijk om een snelle website te hebben omdat dit kan bijdragen aan meer conversies, een verbeterde merkbeleving en een betere zoekmachinepositie.

Content delivery network (CDN)

Gebruik een content delivery network (CDN) om statische bestanden zoals afbeeldingen en CSS- en JavaScript-bestanden op te slaan op servers over de hele wereld. Dit kan de laadtijd van je website verminderen omdat de bestanden dichter bij de bezoekers worden opgeslagen.

Afmetingen van afbeeldingen

Minimaliseer de afmetingen van afbeeldingen door ze te comprimeren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dit kan de laadtijd van je website verminderen omdat de afbeeldingen kleiner zijn en dus sneller te laden zijn.

Browser caching

Gebruik browser caching om bezoekers te laten profiteren van snellere laadtijden op herhaalde bezoeken aan je website. Dit werkt door statische bestanden op te slaan in de browser van de bezoeker, zodat deze bestanden niet opnieuw hoeven te worden geladen bij een volgend bezoek.

Gebruik minder code

Minimaliseer het aantal plugins en externe scripts dat je op je website gebruikt. Dit kan de laadtijd verminderen omdat er minder code op je website hoeft te worden geladen.

Degelijke hosting

Gebruik een snelle en betrouwbare webhosting provider. De keuze van je webhost kan een grote impact hebben op de snelheid van je website, dus het is belangrijk om een provider te kiezen die bekend staat om snelle en betrouwbare hosting.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen maken?