1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

PostgreSQL

PostgreSQL is een open source-relationele databasebeheersysteem. Dit betekent dat het een programma is waarmee gegevens kunnen worden opgeslagen, beheerd en gerelateerd worden. Het wordt vaak gebruikt in webapplicaties om gegevens op te slaan en te beheren, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. In tegenstelling tot MySQL, is PostgreSQL een objectrelationale database, wat betekent dat het meer flexibiliteit biedt in het opslaan en beheren van gegevens. Het is een van de meest populaire databasesystemen in gebruik op het internet.

Verschil met MySQL

Net als MySQL is de toegevoegde waarde van PostgreSQL dat het een open source-databasebeheersysteem is. Dit betekent dat het gratis te gebruiken is en dat er een actieve gebruikersgemeenschap is die bijdraagt aan het verbeteren van het programma. Hierdoor kan PostgreSQL gemakkelijk worden aangepast en uitgebreid om aan de specifieke behoeften van een organisatie te voldoen. Daarnaast biedt PostgreSQL ook een aantal unieke voordelen ten opzichte van MySQL, zoals:

  • Objectrelationele functionaliteit: PostgreSQL biedt meer flexibiliteit in het opslaan en beheren van gegevens dan MySQL.
  • Geavanceerde data-analysefuncties: PostgreSQL biedt geavanceerde functionaliteit voor het analyseren van gegevens, zoals de mogelijkheid om gegevens te indexeren en te aggeren.
  • Uitgebreide ondersteuning voor programmeertalen: PostgreSQL biedt ondersteuning voor een breed scala aan programmeertalen, waardoor het gemakkelijker te integreren is in bestaande applicaties.

Neem contact met ons op

Opslag van gegevens