1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Fathom Analytics

Jarenlang was het heel simpel: had je een website, dan gebruikte je Google Analytics om te meten hoe veel bezoekers die website bezochten. Het was gratis en enorm uitgebreid, dus het leven was goed.

Toen steeds meer mensen echter, al dan niet gedwongen door GDPR-regelgeving, oog kregen voor privacy, bleek Google Analytics toch niet zaligmakend. Tot op de dag van vandaag voldoet Google met Analytics niet aan de Europese privacy-regelgeving, en is het gebruik ervan zelfs al verboden in een aantal Europese landen.

Een privacy-vriendelijke alternatief: Fathom Analytics

Na uitgebreid gezocht te hebben naar een alternatief dat niet alleen op het gebied van privacy de zaakjes voor elkaar had, maar ook gebruiksvriendelijk is voor ons en onze klanten, stuitten we op Fathom Analytics. Deze tool, gemaakt door een Canadees bedrijf maar met alle data op Europese servers, laat je eigenlijk gewoon zien wat je wilt zien. Geen ingewikkeld menu met tientallen onbegrijpelijke pagina's, maar een helder overzicht met bezoekersaantallen, gebeurtenissen en meer.

Informatie die Privacy proof is

Met Fathom Analytics kun je eenvoudig inzicht krijgen in het gedrag van bezoekers op je website. In tegenstelling tot andere analytics-tools, is Fathom gericht op privacy en het biedt alleen aggregatedata zonder persoonlijke informatie van individuele bezoekers. Dit maakt het een uitstekende keuze voor website-eigenaren die de privacy van hun bezoekers willen beschermen.

Goed inzicht

Met Fathom kun je onder andere zien hoeveel bezoekers je website heeft, hoe lang ze op je website blijven en welke pagina's het meest populair zijn. Dit kan nuttig zijn om te zien wat werkt op je website en wat beter kan.

Daarnaast biedt Fathom ook een aantal handige tools voor het volgen van conversies. Dit kan bijvoorbeeld helpen om te zien hoeveel bezoekers contact met je opnemen via een contactformulier of hoeveel verkopen je maakt via je webshop.

Fathom screenshot

Meer weten?

Wil je meer weten over Fathom en de implementatie ervan op jouw website? We leggen het je graag allemaal eens rustig uit, of geven je een demonstratie van de mogelijkheden.
Opslag van gegevens