1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

Duidelijke navigatie op je website

Als je een duidelijke navigatie wilt maken op een website, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Het is belangrijk om de navigatie op een logische en duidelijke manier te organiseren, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Dit betekent dat je de navigatieopties moet groeperen op basis van hoe gerelateerd ze aan elkaar zijn, en dat je duidelijke en herkenbare labels moet gebruiken voor elke optie.

Daarnaast is het belangrijk om de navigatie op een consistente manier te presenteren op elke pagina van de website. Dit betekent dat je dezelfde navigatieopties en -structuur op elke pagina moet gebruiken, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren naar andere delen van de website zonder de weg kwijt te raken.

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om een duidelijke navigatie te maken op een website:

  1. Zorg dat de navigatie logisch en eenvoudig te begrijpen is. Het moet duidelijk zijn wat de verschillende opties in de navigatie betekenen en hoe ze verband houden met de rest van de website.
  2. Plaats de navigatie op een logische plek op de pagina, zoals aan de bovenkant of aan de zijkant. Zorg dat de navigatie altijd zichtbaar is, zodat gebruikers het gemakkelijk kunnen gebruiken terwijl ze door de website bladeren.
  3. Maak gebruik van duidelijke en herkenbare labels voor de navigatie-opties. Vermijd afkortingen of ingewikkelde termen die moeilijk te begrijpen zijn voor de gemiddelde gebruiker.
  4. Zorg dat de navigatie gemakkelijk te gebruiken is met een muis of trackpad, en dat het ook goed werkt op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.
  5. Test de navigatie uitgebreid voordat je de website lanceert, zodat je er zeker van bent dat het werkt zoals het bedoeld is en dat gebruikers het gemakkelijk kunnen gebruiken.

Neem contact op met nils&paul

Opslag van gegevens