1. Home
  2. /
  3. Kennisbank

A/B testing in Webdesign

A/B testing, ook wel split testing genoemd, is een techniek die wordt gebruikt om verschillende varianten van een webpagina te testen om te bepalen welke variant het beste werkt. Dit gebeurt door twee of meer versies van een pagina te maken, die verschillen in één of meer aspecten, zoals de lay-out, de kleuren, de teksten of de call-to-action-elementen.

Vervolgens wordt een groep gebruikers toegewezen aan één van de varianten, en wordt hun gedrag op de pagina gemeten en vergeleken. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar het aantal kliks op een bepaald element, het aantal conversies of het aantal paginavertoningen. Op basis hiervan kan worden bepaald welke variant het meest effectief is en welke aspecten van de pagina het meeste bijdragen aan de gewenste gebruikerservaring.

A/B testing wordt vaak gebruikt in webdesign omdat het een gedegen manier is om te bepalen wat wel en niet werkt op een webpagina. In plaats van te speculeren over wat gebruikers willen of leuk vinden, kan A/B testing worden gebruikt om dit te meten en te bepalen op basis van feiten en gegevens. Dit kan leiden tot betere prestaties van de website en een hogere tevredenheid van de gebruikers.

Neem contact met ons op voor meer informatie over wat A/B testing voor jou kan doen

Opslag van gegevens