1. Home
  2. /
  3. Blog

3 redenen waarom wij niet kiezen voor Wordpress

Geplaatst op 18 januari 2023, door Nils Alma

Er zijn een aantal redenen waarom jij misschien niet zou kiezen voor WordPress als CMS voor je webdesignproject. Wij hebben drie belangrijke redenen op een rijtje gezet.

Ten eerste

Het kan zijn dat je op zoek bent naar iets dat specifieker is afgestemd op je behoeften. WordPress is een zeer veelzijdig platform, maar het kan zijn dat het niet precies aan al je eisen voldoet. Wordpress is van origine bedacht om blogs te maken, mede daardoor biedt het in onze ogen niet de volwaardige opties van een schaalbaar CMS.

Ten tweede

Het kan ook zijn dat je reeds bekend met Wordpress en geen behoefte hebt aan de functies en mogelijkheden zoals die in WordPress worden aangeboden. Wordpress kan beperkend werken door onder andere een vrij magere basis installatie (er zijn in veel gevallen veel plugins nodig). Denk hierbij bijvoorbeeld aan meertaligheid. Aan de andere kant zou Wordpress weer een overkill kunnen zijn als je bijvoorbeeld een eenvoudige website wilt maken.

In dat geval kan het zijn dat het gebruik van WordPress overkill is en dat je beter af bent met een ander, eenvoudiger en op maat ingericht CMS-systeem.

Ten derde

De derde reden die wij belangrijk vinden om niet te kiezen voor Wordpres, is de stabiliteit. Uiteraard hangt het af van de installatie en welke plugins zijn gebruikt. Maar, onze ervaring leert dat er vroeg of laat dingen binnen de site omvallen. Of, je maakt gebruik van een plugin die niet meer wordt bijgehouden waardoor het kan het zijn dat je onbedoeld wordt blootgesteld aan hackers.

Het alternatief

Er zijn dus verschillende redenen waarom je misschien niet zou kiezen voor WordPress als CMS voor je webdesignproject. Het belangrijkste is om te kijken naar je eigen behoeften en om te bepalen welk systeem het beste bij je past.

Wij werken voor websites met Craft CMS en voor webshops met Craft, in combinatie met Commerce. Dat is een schaalbare oplossing en wordt op maat voor je ingericht. Het past dus eigenlijk altijd bij de omvang van jouw project.

Benieuwd hoe we jouw site kunnen omzetten naar Craft CMS? Vraag een offerte aan

Geef je voor en achternaam in.

Please enter your email so we can get in touch.

Wat is je telefoonnummer?

Heb je al een website, en zo ja, wat is je domeinnaam?

Heb je al een budget in gedachte voor de opdracht?

Kan je ons meer vertellen over je aanvraag?

Heb je wellicht al een briefing of een ander bestand met iets wat bijdraagt aan je aanvraag, upload het hier.

Wij werken onder andere ook voor